lördag 14 mars 2009

Städdag

Den här dagen har jag ägnat åt att städa ur vårt föredetta hus.
Vi hyrde nämligen ett ställe som heter Åhult, som för längesedan var en smedjebostad till Svartå Herrgård. Huset var ett litet stenhus byggt 1859.
Huset var i bedrövligt skick men vi såg att det fanns potential med breda trägolv och djupa fönsternischar. Vi fick material av hyresvärden till renovering, så vi målade, tapetserade och la golv. Det var ett himla slit, men otroligt roligt och lärorikt.

Åhult var egentligen väldigt charmigt på många sätt. Det låg precis intill Svartån, och det fanns en tillhörande smedja och ett snickeri.
Vi flyttade in i april förra året och sommaren där var ganska så underbar.
Men när vintern började närma sig upptäckte vi att det var väldigt svårt att få upp någon ordentlig värme i huset (vi eldade med ved i en gammal kökspanna), och i december beslutade vi oss för att flytta därifrån. En morgon hade vi 5 grader nere i köket och vattnet frös.
Det kändes lite tråkigt att lämna allt vi hade slitit så hårt med, men utan värme var det väldigt svårt att trivas.

3 kommentarer:

  1. Hej Elin!

    Jag blev så glad för ditt inlägg. Jag bor i Laxå och passerar det lilla gulliga huset innan Svartå Herrgård en gång i veckan. Var så roligt att några flyttade in där, men förstår att det inte gick att bo där när det var så kallt. Vad tråkigt för er! Hoppas ni snart hittar ert drömhus!

    Välkommen till bloggvärlden!
    Kram Annemari

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du kommit igång med blogg ;)

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du kommit igång tur att Lasse tjatade.Att se vad duktig du är på inredning är tacken vi får för att vi har burit runt på dina möbler, gardinstänger mm i alla år. LYCKA TILL GUMMAN från mamma.

    SvaraRadera